Over mij

Ontdekken, verwonderen, bewonderen.

 

Welkom,

Mijn naam is Ansje de Ruijter,  moeder, onderneemster, massagetherapeut, stoelmasseur bij bedrijven, coach, inspirator, kunstenares en in alles een eigen wijze nuchtere levensgenieter die weet dat er meer is dan wat wij zien.

Als kind van reizende ouders op een schip, hoofdzakelijk naar Frankrijk, zag ik de wereld en de prachtige natuur, als een film aan mij voorbij trekken en heb veel mogen zien en ervaren. Later vertaald in vele vormen van creatie in datgene waar mijn ziel op dat moment naar verlangt zoals fotograferen, schrijven, schilderen, verwonderen en bewonderen.

In de loop der jaren merkte ik door de vele bijzondere en inspirerende ontmoetingen met mensen op verschillende plaatsen, dat mijn interesse steeds meer uitging naar de mens in zijn totaliteit en ben toen de benodigde studies gaan volgen om professionele hulp te kunnen bieden aan lichaam en geest en ik mijn gevoel met deze kennis kan inzetten om tot de gewenste resultaten te komen. Ik ga uit van een holistische benadering.

Opleidingen

2014                                               Academie Integrale menswetenschappen

2013                                               Oriëntatie in de psychosynthese

2009/2010                                     Sonnevelt Opleidingen,Topcoach , 1 jaar

2001/2010                                     Academie voor Schone kunsten, kunstschilderen

                                                       en kunstgeschiedenis 9 jaar

2004/2006                                     Qing-Bai Shiatsu, Shiatsu drukpuntmassage

Tevens heb ik in de afgelopen jaren vele cursussen/ opleidingen gevolgd in de

 • Psychologie
 • EMDR
 • Triggerpoint
 • Dorn therapie
 • Reiki
 • kindercoaching
 • filosofie
 • Quantum Touch
 • persoonlijke ontwikkeling
 • stemcreatie
 • stoelmassage

Verder heb ik mij verdiept in vele vormen van energie ervaren en doorgeven en ben o.a. in 2007 geïnitieerd in de universele Inca kennis door de bekende antropoloog/ Inca leraar Don Juan Nunez del Prado.

Sinds december 2012 woon ik in Breda. Een nieuw begin in een mooie  bourgondische stad waar ik in mijn vrije tijd graag naar het theater ga, de bioscoop, uit eten, dansen, zingen, schilderen, fotograferen, veel schrijven, wandelen in de bossen, fietsen, zwemmen en met vrienden een terrasje pakken.

Mijn pelgrimstocht in mei 2013 van 800 km naar Santiago de Compostela, die ik alleen heb gedaan, bracht een ommekeer in mijn leven teweeg en gaf mij bijzondere inzichten in de wonderen die ik mocht zien en ervaren. Het toonde mij onder andere ook de kracht van de ademhaling en energie vanuit je Hara en de hartenergie. Het pad vertelde mij wat mijn missie is.  Namelijk de kennis die ik verkregen heb met healing, levenservaring, humor en intuïtieve gave, te delen met anderen zodat ook jij jouw gave ontdek.

Ik wil graag een stukje met jou meelopen om de grond weer goed onder je voeten te voelen zodat je weer energiek van lichaam en geest verder kan in je dagelijkse leven.